понеділок, 27 січня 2020 р.

5 супервмінь сучасного вчителя


Куди там голлівудським суперменам, залізним людям і жінкам кішкам ?! Сучасний учитель – це супергерой, майстер на всі руки, що поєднує в собі здатність до перевтілення, блискавичну реакцію на всі зміни і нововведення, сталеві нерви і незгасаюче бажання творити. Список умінь можна продовжувати нескінченно.
Ось вам 5 доказів того, що вчитель крутіше, ніж все вигадані екранні персонажі.
Отже, сучасний учитель:
Трохи розуміється на архітектурі
Так, вам не здалося, кожен учитель – тямущий архітектор! Бо, успіх будь-якого педагога залежить в першу чергу від здатності побудувати “міст” між собою і  учнями. Відкрите спілкування з дітьми, як з групою особливих і неповторних особистостей, є ключем до створення здорової дружньої атмосфери і успішного навчання в класі.
Крутіше Джеймса Бонда
Сучасні учні настільки перевантажені інформацією, що домогтися повної залученості в процес навчання часом надзвичайно складно. Як би там не було, щодня кожен учитель приміряє на себе роль універсального агента, що бореться проти зниженої концентрації уваги. Головна зброя – особистісно-орієнтований підхід, креативні методики навчання, навчальні ігри та мультимедійні ресурси.
Неперевершений кухар
Учитель завжди знає коли варто приправити свою педагогічне блюдо дрібкою гумору або доречним відступом. Кому потрібні мляві і безініціативні учні? Та нікому! Саме тому сучасний педагог вміє вчасно реагувати на ситуацію: де потрібно помішати, додати меду або ж червоного пекучого перцю, посолити або почекати 5 хвилин до повної готовності. Але найважливіше в його кулінарному шедеврі – підтримувати оптимальну температуру в класі, щоб кожен учень міг швидше включитися в роботу і відчувати себе впевненіше!
Має непробивний щит
Кожен сучасний супер-педагог – це блискучий полководець, офіцер або командир батальйону, знає різні тактики захисту при нападі ворога. Тому під час  атаки на дорогоцінні нервові клітини вчителя, в хід йде його універсальна зброя – непробивний щит ігнорування дитячих пустощів і досвід ведення бою з найменшими втратами ресурсів.
Талановитий політик
Учитель – це мудрий і розсудливий правитель. Цар Соломон сучасності, англійська королева і Наполеон в одній особі. Він проводить опитування і голосування, добуває  інформацію про те, які теми або завдання цікавлять його підопічних, дає те, чого їм не вистачає і блискуче розв’язує конфлікти. Час від часу, він віддає кермо влади в руки “народу”, підкоряючись його бажанням, а іноді виступає на трибуні з навчальними гаслами. Відрізняється від всіх світових правителів тим, що ніколи не користується своїм становищем в корисливих цілях. А все тому, що твердо знає, що учні здатні досягти небувалих висот, якщо відчувають, що їм довіряють, що вони – частина згуртованої і сильної команди, де враховуються бажання і панує демократія.
Але найголовніше, вчитель – це людина з чуттєвою і вразливою душею, великим серцем, і неосяжним почуттям любові і співчуття.

Немає коментарів:

Дописати коментар